Lone Villaume

Et smil er den korteste afstand

19. september 2017

ET SMIL ER DEN KORTESTE VEJ…

KunstVærket i VitaPark byder indenfor til en international naivistudstilling med deltagere fra bl. a. Australien, Frankrig,. Rumænien, Burkina Faso, Finland og Danmark med Ole Grøn i Spidsen. Sloganet er berettiget, for netop denne kunstart gør en i godt humør.


Odder Kunst har samarbejdet med billedkunstner Ole Grøn om at arrangerer den store udstilling. Ole Grøn arbejder indenfor den internationale kunstgenre, som kaldes naivisme og har inviteret fem danske og fem udenlandske kunstnervenner, der på hver sin måde repræsenterer den naivistiske kunst. Til sammen viser udstillingen naivismens mangfoldighed og den fælles glæde ved farver, fortælling og humor.

Udstillingen ”Et smil er den korteste vej…” er et af Odder Kommunes bidrag til Kulturåret 2017, og foruden selve udstillingen er der to dage med rundvisninger for gymnasie- og skoleelever og en aften med foredrag/Artist Talk. Foreninger og grupper kan booke en rundvisning hos Ole Grøn eller hos Odder Kunst.

Ole har længe haft lyst til at præsentere nogle af sine gode kunstnerkolleger her på hjemmebanen. Og samtidigt vise og fortælle om, hvad naivistisk kunst er for en størrelse. 
 
Her i Danmark er der hvert år naivistiske kunstudstillinger i bl.a. København og Odense, men i Århus har genren været underrepræsenteret i nogle år. Det gør vi noget ved nu i Odder Kunst.

Der er fernisering på udstilling fredag den 22. september kl. 16 i KunstVærket.

Åbent fredage, lørdage og søndage mellem 13 og 17 til og med søndag 8. oktober. Gratis adgang.

Du kan se udstilllingskataloget her